Warren Buffet koopt aandelen van een goudmijn

Warren Buffet de superbelegger, alias het \”Orakel van Omaha\” behoort tot de rijkste mensen ter wereld. Via zijn vennootschap Berkshire Hathaway heeft hij voor zichzelf en zijn aandeelhouders een immens fortuin opgebouwd. Hij is een meritocraat en filantroop. Zijn investeringsbeslissingen zijn regelmatig wereldnieuws en worden in de financiële pers vaak voorzien van commentaar.
Warren koopt voor 564 miljoen USD aandelen van de Canadese goudproducent  Barrick Gold en dat zal de wereld geweten hebben. Maar wat maakt deze aankoop zo speciaal ? Het zit hem namelijk als volgt, al tientallen jaren is Waren negatief tegenover goud. Op YouTube zijn er tal van filmpjes waarin hij uitlegt ( emotionele argumenten ) waarom hij goud maar niets vindt. Met de aankoop van aandelen Barrick Gold blijkt hij te breken met zijn eigen mening over goud. De superbelegger vindt plots dat een investering in een goudmijn bedrijf een goed idee is.
De beslissing van Warren is niet alleen historisch te noemen maar zal ongetwijfeld navolging krijgen door andere investeringsmaatschappijen en institutionele beleggers. Het argument voor de investering moet niet ver gezocht worden. Warren gelooft dat de goudprijs fors zal aantrekken en daarbij zal zijn investering in waarde stijgen en ook hogere dividenden uitbetalen.
En nog iets voor de aandachtige lezer… Wanneer u klik op de link naar het artikel van HLN over Barrick Gold, dan zal u lezen dat de \”beleggingen\” in banken werden teruggebracht en dat Warren nu \”gokt\” op goud. Wat een tendentieuze titel toch. Eens te meer wordt goud door de pers afgedaan als een gok en zijn aandelen van een bank een belegging. Dit soort van berichtgeving kan toch geen toeval zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *