Koers Bitcoin wordt nu bepaald door \’macro-omstandigheden\’, kan de koers nog steeds naar $ 100k?

\"\"

De macro-economische omstandigheden zijn momenteel toonaangevend als het gaat om de prijsevolutie van Bitcoin, zo stelde GlobalBlock analist Marcus Sotiriou. De Federal Reserve en de aandelenmarkt hebben tot dusver de grootste impact gehad op de koers van Bitcoin, maar die rol zou dus overgenomen kunnen worden door de macro-economische indicatoren. Het klassieke gezegde luidt nog steeds: vecht niet tegen de Fed.

Alle ogen zijn momenteel gericht op de acties van de Amerikaanse centrale bank. Dit is nog steeds een nieuw gegeven voor Bitcoin, dat in het verleden meer gewend was aan zijn eigen fundamentals en aan de acceptatie op wereldschaal die de prijs stuurde. De agressieve vooruitzichten van de Federal Reserve en een drastische uitverkoop van aandelen hebben echter geleid tot een daling van 50% ten opzichte van Bitcoin\’s all-time highs van $ 69.000.

In januari zakte Bitcoin naar een dieptepunt van $ 33.000, waarmee het op schema ligt voor de slechtste start van het jaar sinds de crypto-winter van 2018. Op het moment van schrijven handelde Bitcoin op $ 38.436,28, een stijging van 1,5% op dagbasis.

Volgens Sotiriou zal de handel in de crypto-ruimte de komende maanden moeilijk blijven, want de grote beleggers zullen zich proberen te beschermen tegen een renteverhoging in maart.

Terwijl de Fed zich concentreert op haar strijd tegen inflatie, zullen de economen blijven discussiëren over de vraag hoeveel renteverhogingen er nodig zijn om de hoge inflatie in de VS in vier decennia te bedwingen. \”Inflatie is nu de grootste zorg van de Fed, en Fed-voorzitter Jerome Powell maakte dat heel duidelijk. We wisten al geruime tijd dat er in maart een renteverhoging zou komen. Powell benadrukte dat de situatie rond inflatie nu duidelijk veel slechter is dan in december en zijn grootste zorg zijn nog steeds de problemen in de toeleveringsketen,\” zei Sotiriou. \”Het is nog steeds onduidelijk of het in maart een dubbele renteverhoging zal zijn of niet. Maar zodra mensen zich realiseren dat de ingrepen van de Fed de zaken niet zo veel veranderen, kan de opwaartse trend in de cryptomarkt opnieuw beginnen.\”

Dit is de reden waarom de vooruitzichten voor de langere termijn nog steeds zeer optimistisch zijn, voegde Sotiriou eraan toe. \”Historisch gezien, toen de Fed de rente verhoogde, presteerde de S&P 500 gemiddeld goed. Er is potentieel voor renteverhogingen om de economische groei te beïnvloeden, maar de markt voor cryptocurrencies is daar niet echt mee gecorreleerd. De cryptocurrencies-sector heeft op een bepaalde manier zijn eigen mechanisme, \” hij zei.

De gebruikelijke crypto-drivers zullen later in het jaar de prijzen helpen ondersteunen, inclusief de massale acceptatie van cryptocurrency-technologie. Bovendien, naarmate de Bitcoin-markt volwassener wordt, zal deze correlatie tussen crypto en aandelen nog meer verzwakken. \”Naarmate de tijd vordert en er meer instellingen bij betrokken raken, zal dit soort correlatie een kleinere impact hebben. Een toename van de adoptie is wat dat zal stimuleren. De twee sectoren waar we momenteel de meeste adoptie in zien, zijn gaming en metaverse,\” zei Sotiriou. uit. Andere drijfveren die Bitcoin ondersteunen, zullen positieve krantenkoppen zijn, zoals Rusland dat vriendelijker wordt voor cryptomining of de ontmoeting van de Turkse regering met El Salvador.

Ook hebben bedrijven als Twitter, Facebook, Instagram en YouTube de afgelopen twee weken de integratie van NFT\’s in hun platforms aangekondigd. \”Dat toont aan dat massale adoptie in die sector niet ver weg meer is\”, zei Sotiriou. Een neerwaarts risico blijft de regelgeving, waarbij de VS nog steeds zeer streng kijken naar de regulering van cryptocurrencies. \”SEC-voorzitter Gary Gensler is erg enthousiast over het reguleren van een groot deel van de DeFi-ruimte. En die hebben we nog niet tot wasdom zien komen. Mensen hebben dat misschien weggewuifd vanwege de aandacht voor de Fed. Maar daar kan dus verandering komen\”, zo merkte Sotiriou nog op.

Bitcoin heeft nu een breed handelsbereik tussen $ 29.000 en $ 69.000. De laatste keer dat Bitcoin op zijn hoogste punt stond, was eind november. En nu handelt het in de buurt van het lagere deel van het bereik. \”Op dit moment heeft Bitcoin een dieptepunt van $ 33.000. We zien belangrijke technische steun tussen $ 29.000 en $ 33.000. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom we zo\’n grote sprong van dat niveau zagen. Ik verwacht dan ook dat het niveau van $ 29.000- $ 33.000 standhoudt,\” Sotiriou zei.

De technische weerstand ligt momenteel op $ 41.000 – $ 42.000. \”Dat was de piek in de zomer van 2021. Dat is de weerstand die we in de toekomst moeten overwinnen. Als we dat overwinnen, kan de trend op korte termijn omslaan in een opwaartse trend\”, verklaarde hij. GlobalBlock\’s eindejaarsvoorspelling is dat Bitcoin nieuwe all-time highs van $ 80.000- $ 90.000 zal bereiken en dat Ethereum het beter zal doen dan Bitcoin en boven $ 5.000 zal stijgen en richting $ 7.000 zal gaan.