Rente kan nog geruime tijd relatief laag blijven en dat zal de goudmarkt ondersteunen

\"\"

Gezien de huidige schuldenlast van de VS, is het onwaarschijnlijk dat de rente snel genoeg zal stijgen om zeer hoge reële positieve tarieven te stimuleren; de negatieve of lage reële tarieven zullen gedurende de hele regering-Biden aanhouden, waardoor een ondersteunende achtergrond voor edele metalen wordt gecreëerd. Dat is alleszins de visie van Nicky Shiels, hoofd metaalstrategie van MKS PAMP GROUP

Er zijn twee alternatieve scenario\’s voor goud in 2022: een stijging tot $ 2.000 per ounce en een daling tot $ 1.400 per ounce, benadrukte Shiels. \”De bullish en bearish scenario’s liggen mijlenver van elkaar verwijderd en dat heeft alles te maken met het zeer onvoorspelbare gedrag van de Fed \”, zei Shiels.

Het goudscenario van $ 2.000 per ounce houdt in dat de Fed de inflatie, de toegenomen fysieke vraag, de volatiliteit op de aandelenmarkten en nieuwe geopolitieke risico\’s niet onder controle krijgt. Shiels beschreef de macro-omgeving in het bullish scenario voor het goud als: \”Knelpunten in de toeleveringsketen of hogere energieprijzen leiden tot aanhoudende inflatierisico\’s, wat leidt tot een hernieuwde instroom van investeringen. Een beleidsfout van de Fed leidt tot een versnelling van het verhaal over stagflatie en een zwakkere Amerikaanse dollar… Nieuwe geopolitieke risico\’s naar binnen toe -uitziend buitenlands beleid van de VS.\” Shiels heeft dit $2.000 scenario 30% kans gegeven.

De bearish vooruitzichten hangen af ​​van een ‘’koeler’ inflatie, een robuustere economische groei in de VS en een zwakkere fysieke vraag. \”We moeten toegeven dat als $ 1.675 / oz naar beneden wordt gebroken de goudprijs in een berenmarkt beland. Met alle gevolgen van dien. In dit scenario zal het goud namelijk zijn aantrekkingskracht als monetair actief en inflatiehedge zal verliezen.

De bearish vooruitzichten van Shiels klinken als volgt: \”De Fed taper & hiking cycle is agressief, houdt inflatie in toom en stuwt zowel de reële als de nominale rente veel hoger en veel sneller op dan nu wordt verwacht. De bearish vooruitzichten krijgen 20% kans in het scenario van Shiels.