Goud kan naar $ 3.000 nu de oorlog is uitgebroken, Bitcoin krijgt klappen

\"\"

Met de nieuw aangekondigde ‘militaire acties’ wil Poetin de bevolking in het oosten van Oekraïne beschermen. Zijn doel is de ‘demilitarisering en de-nazificering van Oekraïne’, wat eigenlijk neerkomt op een oorlogsverklaring ten opzichte van het buurland. Hij schat de situatie op die manier in dat er ‘doortastende acties van Rusland’ nodig zijn. De Russische president Vladimir Poetin beloofde een \”krachtige reactie\” aan het Westen beloofde als de sancties bleven voortduren. Die reactie hebben we inmiddels gekregen.

Frank Holmes, CEO van US Global Investors, zei dat goud historisch goed heeft gepresteerd tijdens politieke crises en dat de prijs maar liefst 50% hoger kan dan de huidige niveaus. Vanmorgen kostte een troy ounce goud ongeveer $ 1.950. \”Het is een non-event voor goud om in een jaar 20% omhoog of omlaag te gaan\”, vertelde Holmes. \”Twee jaar geleden ging het de eerste negen maanden met twee standaarddeviaties omhoog, dus dat zou het nog een keer doen. Wat betekent dat het naar $ 2.800 kan gaan. Dat zou twee standaarddeviaties hoger zijn, en dat zou niet buitengewoon zijn. Drie standaarddeviaties over twaalf maanden is. Ik denk dat [goud] ondergewaardeerd is.”

Bitcoin heeft daarentegen niet zo positief gereageerd op de stijgende geopolitieke spanningen in Oekraïne, vanmorgen bedraagt het verlies voor de belangrijkste crypto zowat 8%. \”Ik denk dat als je naar goud kijkt, zijn waarde echt opduikt als je oorlog hebt. Bitcoin is een relatief nieuw fenomeen, het is niet meer dan een decennium oud. Ja, het wordt algemeen omarmd door generaties X, Y en Z en in het bijzonder door de millennials, maar goud heeft een grote historische betekenis wanneer er grote inflatie is of politieke onrust is”, aldus nog Holmes.

Oorlogen en geopolitieke spanningen zorgden in het verleden voor rugwind voor goud, en Bitcoin moet nog steeds zijn uitdagingen op het gebied van regelgeving overwinnen voordat het van de grond komt, zei Holmes. De toekomstige prijsevolutie van het goud zal onlosmakelijk verbonden zijn met de toekomstige gebeurtenissen. Komt het tot een totale oorlog in Oost-Europa? In dat verband kan de goudprijs nog fors stijgen.