Grondstoffen zijn zelfs nog een betere investering dan goud omdat inflatie 10% kan bereiken

\"\"

De inflatie in de VS zou kunnen stijgen tot 10% voordat ze haar hoogtepunt bereikt, waardoor de Federal Reserve gedwongen zal worden om agressiever op te treden, zei Jeffrey Gundlach, CEO van DoubleLine Capital, eraan toevoegend dat hij de voorkeur geeft aan een bredere waaier van grondstoffen boven goud.

\”Sommige economen denken dat de Fed vanwege de oorlog in Oekraïne minder snel agressief zal zijn in het verhogen van de rente. Daar ben ik het absoluut niet mee eens\”, zei Gundlach dinsdag tijdens zijn webcast. Met olie van meer dan 120 dollar per vat, exploderende kunstmestprijzen en een tekort aan aardgas, tarwe en maïs, zal de inflatie niet pieken op 7,9%, benadrukte Gundlach.

\”Het hangt ervan af waar grondstoffen naartoe gaan, maar ik denk dat we naar een CPI van 10% kunnen gaan… voordat we enige versoepeling krijgen\”, voegde hij eraan toe. \”Ik kan onmogelijk zien hoe de Fed de renteverhogingen kan terugdringen in de tijd. Het is hun taak om de inflatie te bestrijden.\” De evolutie van de inflatie dit jaar zou de inflatiedoelstelling van 2% van de Fed er \”lachwekkend\” uit laten zien, zei de CEO van DoubleLine Capital.

De stijging van de grondstoffenprijzen zou volgens Gundlach ook een pre-recessiewaarschuwingssignaal kunnen zijn, die overeenkomsten ziet met een wereldwijde financiële crisis. \”De grondstoffenindices gingen al omhoog vanaf het midden van 2020, maar zijn de laatste weken absoluut verticaal gegaan. De markt staat absoluut in brand. Gundlach verklaarde dat hij zich steeds meer zorgen maakt over het potentieel van een recessie en merkte op dat deze historische beweging in grondstoffen hem aan de jaren zeventig doet denken.

In het licht hiervan zei Gundlach dat hij op dit moment de voorkeur geeft aan investeringen in bredere grondstoffen boven goud, en hij voorspelt een veel grotere stijging van de prijzen op de lange termijn. \”Als u een echte lange termijn belegger bent en u denkt dat goud in uw portefeuille past, heb ik er geen probleem mee om goud te bezitten. Maar ik denk wel dat goud een goed koopkrachtbescherming biedt in de huidige omstandigheden,\” zei hij.