Nieuwe spot goudbeurs geopend in India

\"\"

De National Stock Exchange of India (NSE) heeft samen met de India Bullion and Jewelers Association Ltd (IBJA) de Domestic Bullion Spot Exchange gelanceerd, waarbij volledige transparantie wordt gegarandeerd in de edelmetaaltransacties die op haar platform worden uitgevoerd.

Het toekomstige zakelijke raamwerk zal zich richten op de business-to-business (B2B) delen van de goudindustrie en de deelnemers aan de waardeketen integreren in het nieuwe edelmetaal-ecosysteem.

Aan het project zal deelgenomen worden door de NSE en de IBJA maar ook door spelers uit de industrie (raffinaderijen, goudhandelaren, juweliers, banken, buitenlandse leveranciers, fondsen, FPI\’s, andere MII\’s) en dit volgens de wettelijke normen van het land. IBJA en NSE zijn al in vergevorderde gesprekken met deelnemers uit de sector om de aandeelhoudersstructuur rond te krijgen.

Vikram Limaye, algemeen directeur van NSE, zei dat de binnenlandse spotbeurs voor edelmetaal efficiëntie en transparantie zal opleveren bij het vaststellen van de prijs voor het edelmetaal. Bedoeling is om vertrouwen te garanderen aan de investeerders over de kwaliteit van het metaal dat via het uitwisselingsplatform wordt geleverd. De goudprijs blijft internationaal onder druk staan ​​doordat consumenten de Indiase inflatie in een jaar met 5,4% zagen stijgen

Prithviraj Kothari, Nationaal President, IBJA zei dat de nieuwe spot goudbeurs werd ingericht rekening houdend met de vereisten van de sector en transacties van edelmetaalhandelaren, juweliers, detailhandelaren en consumenten. Die vereisten zullen op één enkel platform geïntegreerd worden.