Er kan een recessie komen of zelfs iets dat nog veel erger is

\"\"

Carl Icahn, activistische investeerder en miljardair, heeft gewaarschuwd dat de Amerikaanse economie afstevent op een recessie als gevolg van de hoge inflatie en de impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Hij zei ook dat de vooruitzichten zelfs nog slechter zouden kunnen worden als de geopolitieke situatie niet snel verbetert.

Een recessie zou een duik in het Amerikaanse bruto binnenlands product en een economische achteruitgang betekenen die het land gedurende een aanzienlijke periode zou treffen. En die bovendien ook de rest van de wereld zou meesleuren. Carl Icahn was ook kritisch over de Fed en haar voorzitter Jerome Powell, aangezien deze waarschuwde dat indien nodig snellere renteverhogingen op komst zijn. Zijn uitspraak veroorzaakte een uitverkoop op de obligatie- en aandelenmarkten.

Icahn zei: \”Ik weet echt niet of ze een zachte landing kunnen maken, het zal in ieder geval niet makkelijk zijn. Ik denk eerlijk gezegd dat er een ruwe landing zal zijn.

\”Inflatie is verschrikkelijk eens als ze op gang wordt geschoten. Je krijgt die geest niet zo gemakkelijk terug in de fles. In de afgelopen 20 of 30 jaar kwamen er massaal goedkope goederen uit het verre oosten, zeker uit China, en zelfs uit Rusland. Maar ik denk dat die dagen nu voorbij zijn en er is nu een ook oorlog die een ander probleem toevoegt aan je inflatoire beeld,\” voegde hij eraan toe.