WW3 zal geen grondoorlog zijn, maar zal op de valutamarkten uitgevochten worden

\"\"

\”De Derde Wereldoorlog wordt geen grondoorlog. Hij zal niet worden uitgevochten met tanks. Het wordt een valutaoorlog tussen de dollar en de yuan\”, benadrukt Brian Rose, oprichter en gastheer van de London Real podcast. \”De VS hebben veel geloofwaardigheid op de lange termijn verloren, vooral door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De dollar is op de terugweg, maar kan de yuan hem vervangen?\”

Rose besprak de toekomst van financiële systemen over de hele wereld aan de zijlijn van de Paris Blockchain Week Summit. London Real is een podcast die al 10 jaar op YouTube te volgen valt en 2 miljoen abonnees heeft. Vorig jaar richtte Rose de Crypto en DeFi Academy op en was hij kandidaat-burgemeester van Londen. Als voormalig bankier op Wall Street was hij actief in vastrentende waarden en kredietderivaten.

De centrale bank van China heeft een digitale versie van de yuan ontwikkeld, die China als alternatief voor contant geld naar voren wil schuiven. Sprekend over de mogelijkheid dat de yuan de dollar vervangt als de dominante valuta in de wereld, legde Rose uit: \”We gaan zien hoe die technologie via de Chinese partners over de hele wereld wordt uitgerold. We kunnen de dollar bekritiseren, maar ik doe dat niet\’ Ik zie namelijk niet meteen een andere optie opduiken in de westerse wereld. We zullen zien wat er gebeurt met de yuan.\’

\”Als de VS een digitale dollar creëren, kunnen we die naar de wereld exporteren en de oorlog winnen. Zo niet, dan zal de yuan, die helemaal draait om censuur en controle, naar de wereld worden geëxporteerd.\’, benadrukte Rose. \”En dan verliezen we de oorlog, misschien wel de belangrijkste oorlog die de mensheid voert, want financiële vrijheid is van het grootste belang voor elke andere vorm van vrijheid. Er staat nu veel op het spel. De komende vijf jaar worden in dat verband cruciaal.\”

Rose vervolgde: \”Ik ben erg benieuwd of we een Amerikaanse digitale dollar kunnen creëren die vrijheid en privacy respecteert. Als we dat kunnen, denk ik dat we winnen. Als we dat niet kunnen, gaan we dezelfde weg op als het Romeinse Rijk.\”

Een groot recent probleem met het huidige financiële systeem is dat er een ongekende hoeveelheid geld is gedrukt, zei Rose. \”Het Romeinse rijk bleef geld drukken, want dat was de enige manier waarop het levensvatbaar kon blijven. De VS blijven dat ook doen. Het wordt uiteindelijk een wereldwijde valutaoorlog over wie hun versies van waarden kan exporteren, in de vorm van een betrouwbare munteenheid.\”