Chronische tekorten aan een paar artikelen zullen evolueren naar chronische tekorten aan honderden producten

\"\"

Wat we tot nu toe hebben gezien, is nog maar het begin van het verhaal. De wereldwijde reactie op de COVID-pandemie in 2020 en 2021 zorgde voor de meest epische crisis in de toeleveringsketens in de moderne tijd. Nu maken ‘zwarte-zwaangebeurtenissen’ zoals de oorlog in Oekraïne en de vogelgrieppandemie de crisis in de toeleveringsketens nog erger. Helaas komen er nog meer mondiale problemen op ons af en dat belooft niet veel goeds.

Er zal meer oorlog zijn, er zullen meer pestilenties zijn, er zullen meer natuurrampen zijn, en zelfs de Verenigde Naties geven toe dat we afstevenen op de ergste wereldwijde voedselcrisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Dus als u denkt dat de problemen in de wereldwijde toeleveringsketen nu ernstig zijn, wacht dan maar af tot u ziet wat er nog te gebeuren staat.

Als u tegenwoordig een warenhuis binnenstapt, zult u merken dat de voorraden lager zijn dan normaal en dat er enkele lege schappen zijn. Maar de meeste items zijn meestal nog steeds beschikbaar, en dat is meteen ook het goede nieuws. Natuurlijk zijn er bepaalde productcategorieën die al langere tijd te kampen hebben met chronische tekorten. Zo is de voorraad blikvoer voor huisdieren al maandenlang krap.

De volgende keer dat je naar de dierenwinkel gaat, wees dan niet verbaasd om wat lege schappen te zien. Veel dierenwinkels kampen met een tekort aan blikvoer voor huisdieren. Op dit moment zijn er gewoon niet genoeg goedkope aanvoerbronnen van kip en kalkoen vanwege de vogelgrieppandemie, is er een voortdurend tekort aan aluminium en is er een tekort aan fabrieksarbeiders.

Dus het tekort aan blikvoer voor huisdieren zal waarschijnlijk niet snel worden opgelost. Een ander tekort dat een groot deel van de wereld zal treffen als we de zomermaanden ingaan, is het groeiende chloortekort. Een probleem dat op de eerste plaats de Verenigde Staten treft. Blijkbaar wordt dit tekort veroorzaakt door de verwoesting van een fabriek in Louisiana door orkaan Laura. Een brand op het terrein maakte de faciliteiten aldaar met de grond gelijk. De fabriek wordt heropgebouwd; ze zou medio eind 2022 kunnen heropenen, maar die plannen kunnen worden teruggedraaid vanwege de aanhoudende tekorten aan bouwmateriaal. Iedereen die probeert een huis te bouwen, weet hoe pijnlijk het tekort aan bouwmateriaal is geworden en de verwachting is dat het in 2023 en daarna alleen maar erger zal worden.