Tesla in de problemen, aandeel gaat een paar versnellingen lager draaien

\"\"

Terwijl de markt op Wall Street verder instort, worden veel van de ooit geliefde namen op Wall Street ongenadig neer gehamerd, zoals techno-lieveling en retailfavoriet Tesla (NASDAQ:TSLA). Met nog eens een intraday duik van 2,8% naar $ 690/aandeel in de premarket-handel – na een duik van 7% op woensdag – is de pionier op het gebied van EV en schone energie de afgelopen zes maanden met 45% gedaald. De koers doet zijn uiterste best om aan te klampen boven het niveau van $ 700 per aandeel.

Nu het sentiment verslechtert, haken veel invloedrijke beleggers af, waaronder degenen die bang zijn voor Elon Musk\’s toegewijde energie voor de chaotische overname van Twitter (TWTR) van $ 44 miljard.

Wat niet helpt om de situatie te verbeteren: S&P Dow Jones Indices zei Tesla de wacht aan tijdens de jaarlijkse herbalancering van zijn S&P 500 ESG-index. \”Terwijl Tesla misschien een rol speelt bij het van de weg halen van auto\’s op brandstof, is het achterop geraakt bij zijn concurrenten wanneer het algemeen beeld wordt bekeken door een bredere ESG-lens\”, zegt Margaret Dorn, hoofd van ESG-indices, Noord-Amerika. \”Enkele van de factoren die verband houden met Tesla\’s (gebrek aan) koolstofarme strategie en zakelijke gedragscodes. Een media- en stakeholders analyse identificeerde twee afzonderlijke gebeurtenissen die zijn gecentreerd rond claims van rassendiscriminatie en slechte arbeidsomstandigheden in Tesla\’s Fremont-fabriek. Daarnaast is er ook nog de afhandeling van het NHTSA-onderzoek na meerdere doden en gewonden, onderzoek dat verband houdt met zijn autopilot-voertuigen.\”

\”Belachelijk\”, twitterde Tesla-bull en fondsbeheerder Cathie Wood, terwijl Elon Musk zijn eigen mening uitte op zijn particuliere sociale-mediaplatform. \”Een duidelijk geval van wacktivisme. Exxon staat in de top tien van beste ter wereld op het gebied van milieu, sociaal en bestuur (ESG) door S&P 500, terwijl Tesla de lijst niet heeft gehaald! ESG is oplichterij. Het is bewapend door valse sociale rechtvaardigheid krijgers.\”