Fed zal er niet in slagen om de inflatie te temmen, goudprijs kan fors naar omhoog

\"\"

Rob McEwen, voorzitter en hoofdeigenaar van McEwen Mining Corp, is het eens met het marktsentiment. Maar zelfs met meer renteverhogingen en kwantitatieve verkrapping, denkt hij niet dat de Fed de inflatie kan temmen, tenzij de centrale bank kiest voor een Volcker-achtige benadering.

In de periode van de jaren zeventig en tachtig van inflatie met dubbele cijfers verhoogde Fed-voorzitter Paul Volcker de rente tot 20 procent, waardoor de inflatie daalde.

\’Het paard is al uit de stal,\’ zei McEwen. \”De Fed heeft een monster gecreëerd met haar politiek van monetaire expansie en lage rentetarieven. Het zal een hele tijd duren om dat te temmen.\”

Te midden van deze economische onrust ziet hij kansen in goud.

De verwachte renteverhogingen van de Federal Reserve zullen de vastgoedmarkt verder doen afkoelen\”, zei McEwen. \”De speculatieve aandelen en crypto\’s weerspiegelen het al.\”

Op het moment van schrijven was de S&P 500 sinds het begin van het jaar met 22 procent gedaald en had de crypto-industrie meer dan $ 1 biljoen aan waarde verloren.

McEwen voorziet geen zachte landing. \”Ik herinner mij dat de Russen de term \’harde landing\’ gebruiken voor hun astronauten die terugkeren naar de aarde en niet op water landen, maar op land,\” legde hij uit. \”Met de economie gaan we dezelfde richting uit. We gaan in de richting, van een hardere landing… We zullen binnen een jaar of twee kijken naar een grote marktcorrectie die veroorzaakt werd door de Fed. De bodem is op de beurs van Wall Street mijns inziens nog niet in zicht.\”