Sancties tegen Rusland zullen averechts werken

\"\"

Sancties tegen Rusland zijn een oorlogsinstrument en zullen averechts werken tegen de VS en hun bondgenoten, wat op korte termijn leidt tot voedseltekorten en mogelijke voedselrantsoenering, en op de lange termijn schadelijk is voor de dominantie van de Amerikaanse dollar, aldus Michael Wilkerson, oprichter van stormwall.com.

\”Rusland heeft de afgelopen bijna tien jaar gewerkt om zijn economie sanctiebestendig te maken … sancties werken zelden omdat de impact meestal wordt veroorzaakt door het land dat sancties oplegt\”, aldus Wilkerson.

De VS en andere G7-landen kwamen eind juni in Duitsland bijeen om verdere sancties tegen de regering van de Russische president Vladimir Poetin te bespreken. Een van deze strafmaatregelen is een verbod op de invoer van Russische goud.

Bovendien hebben de G7-landen overwogen om een ​​plafond op de Russische olieprijzen op te leggen, wat in feite een plafond zou opleggen aan de prijs van de Russische olie-export.

Rusland heeft dergelijke ideeën om hun olieprijs te beheersen veroordeeld, waarbij vice-premier Alexander Novak vorige week zei dat \”een nieuwe poging om in te grijpen in de marktmechanismen die alleen maar kan leiden tot disbalans van de markt … wat zou leiden tot prijsstijgingen.

De impact van de sancties zal in feite zwaarder worden gevoeld door de VS dan door Rusland, zei Wilkerson, en zal de landen die de sanctie opleggen op korte en lange termijn schade toebrengen. Wilkerson benadrukte dat sancties al lang niet de beoogde resultaten opleveren.