Wereldwijde energiecrisis kan niet worden opgelost zonder kernenergie, zonder uranium

\"\"

Duane Parnham, uitvoerend voorzitter en CEO van Madison Metals, zei dat de wereld niet in staat zal zijn om aan zijn toekomstige energiebehoeften te voldoen zonder kernenergie.

Een wereldwijde drang naar groene hernieuwbare energie heeft de markt gefragmenteerd; Parnham zei dat ondanks de groeiende markt van zonnetechnologie, de daardoor opgewerkte energie niet genoeg zal zijn om de groeiende gaten in het elektriciteitsnet te vullen. Naast de groeiende vraag merkte Parnham ook op dat het overheidsbeleid in de VS de binnenlandse markt onsamenhangend heeft gemaakt, waardoor er systemische leveringsproblemen zijn ontstaan.

\”Hoe gaat de wereld de stroom leveren om te voldoen aan de vraag naar alle elektrische voertuigen die worden gebouwd?\” vroeg Parnham. \”Je kunt niet aan de toekomstige elektriciteitsvraag voldoen zonder uranium. De wereldwijde fundamentele vooruitzichten laten zien dat er geen andere keuze is dan kernenergie te gebruiken.\”

De opmerkingen over de wereldwijde energiemarkt komen op het moment dat de wereld wordt geconfronteerd met stijgende energieprijzen. Hoewel de olieprijzen zijn gedaald tot onder de $ 100 per vat, blijven ze nog steeds extreem hoog. De olie- en gasmarkt wordt nog steeds gedomineerd door de maatregelen die het gevolg zijn van de voortdurende invasie van Oekraïne door Rusland.

Vooral Europa voelt acute druk van de stijgende energieprijzen. De crisis is nog verder verergerd nu Rusland, als vergelding voor westerse sancties, de olie- en gaslevering aan Europa heeft afgesneden.

In deze omgeving heeft de Europese Unie gezocht naar manieren om haar afhankelijkheid van Russische olie en gas te verminderen en stapt zij gedeeltelijk over op kernenergie. Eerder deze maand stemde de EU om aardgas en kernenergie op te nemen in haar lijst van groene duurzame activiteiten. Zeer tot ongenoegen van de groene partijen.