Edelmetalen stijgen opnieuw in prijs

\"\"

Het best presterende edelmetaal voor de week was platina, een stijging van 4,47%, met als reden dat Impala Platinum een ​​zwakkere productie voor het voorbije kwartaal rapporteerde. De goudprijs poogt aan te klampen boven het niveau van $ 1800 en de zilverprijs lijkt vaste voet aan de grond te hebben gekregen boven $ 20.

De prijs van ruwe diamant bleef stijgen, niet gehinderd door het verslechterende consumentenvertrouwen, waarbij Anglo American rapporteerde dat het in de eerste helft van 2022 ruwe prijzen van 213 dollar per karaat realiseerden. Anglo American heeft met succes de voorkeur gegeven aan waarde boven volume en de winsten gerealiseerd op de verkoop van diamanten hebben de consensusramingen voor de eerste helft van het jaar overschreden.

Goud wist begin deze week terrein te winnen, waarbij de kaap van $ 1800 per troy ounce opnieuw werd doorbroken, terwijl de geopolitieke spanningen tussen de VS en China aanhielden, waardoor de vraag naar veilige vluchthavens toenam. De prijs voor het gele metaal bevindt in de buurt van een hoogste punt in vier weken, aangezien de gevolgen van het bezoek van de Amerikaanse House Speaker Nancy Pelosi aan Taiwan de markten op scherp houdt. De Bloomberg Dollar Spot Index was weinig veranderd nadat hij eerder op donderdag was weggezakt. Het valt nu af te wachten of de goudprijs in de komende dagen verder zal kunnen stijgen.