Financiële crisis op komst die erger is dan die van 2008

\"\"

Ondanks een maandenlange rally voor Amerikaanse aandelen, dreigt een financiële crisis die erger is dan 2008, aldus Peter Schiff, Chief Market Strategist bij Euro Pacific Asset Management.

Schiff waarschuwde dat als de Federal Reserve de rente blijft verhogen, er een grotere financiële crisis dan in 2008 zal ontstaan.

\”2008 ging over slechte schulden\”, legde hij uit. \”Het ging over mensen die geld leenden en ze konden het niet terugbetalen. Het onderpand voor die leningen was niet goed omdat het onroerend goed was en de prijzen daalden. Welnu, we hebben nu veel meer schulden dan in 2008 en dus dit wordt een veel grotere crisis wanneer de wanbetalingen beginnen.\”

Schiff voegde eraan toe dat banken deze keer niet gered zouden kunnen worden.

\”Als ze falen, wordt het een stuk erger, gezien de te hoge inflatie en een Fed die deze inflatie hardnekkig bestrijdt\”, zei hij. \”Er is geen TARP 2.0 (het reddingsplan destijds voor de banken), al deze banken zullen failliet moeten gaan.\” Ook over de inflatie had hij iets te zeggen.

\”Als je de officiële CPI gelooft, zijn de prijzen, die erg hoog waren, in de maand juli niet verder gestegen\”, legt Schiff uit. \”Ik denk niet dat dat iets is om te vieren. Het is niet zo dat consumenten echt de opluchting hebben gekregen dat de prijzen dalen.\”

Ondanks de lichte daling van de gerapporteerde CPI in juli, zei Schiff dat de inflatie veel erger zal worden.

\”Ik twijfel er niet aan dat we een hoger aantal dan 9,1 procent inflatie zullen krijgen\”, zei hij. \”We zijn nog lang niet klaar met dit inflatieprobleem. Het zal hier nog jaren en jaren blijven bestaan en waarschijnlijk dit decennium zelfs overleven.\” Wat de dollar onvermijdelijk in de problemen zal brengen. Wat zou resulteren in een crisis van de staatsschulden en een crisis voor de Amerikaanse dollar.

De Amerikaanse dollarindex is sinds het begin van het jaar met 9,5 procent gestegen. Schiff denkt echter dat er onheil in de lucht hangt.

\”De dollar is tot nu toe gestegen in de vroegste stadia van deze grote inflatiegolf, omdat de beleggers waanideeën hebben over het vermogen van de Fed om de inflatie te beheersen en terug te brengen tot 2 procent\”, zei hij. \”Als ze wakker worden met de realiteit, zal de inflatie voor onbepaalde tijd ver boven de 2 procent uitkomen, dan zal de dollar door de vloer vallen, en dan zullen goud en zilver door het dak gaan.\”