Vrije val beurskoersen zal doorgaan, Wall Street zal de komende 10 jaar geen nieuwe hoogtepunten bereiken

\"\"

De beursrally die medio juni begon, begon medio augustus te keren. Maandag daalde de S&P 500 met 2,1% bij het sluiten van de markt en ook de daaropvolgende dagen was het sentiment zwak.

Gareth Soloway, Chief Market Strategist van InTheMoneyStocks.com, zei dat de volatiliteit nog niet voorbij is en dat aandelen waarschijnlijk nieuwe dieptepunten zullen laten optekenen.

Soloway zei dat het mogelijk is dat de aandelenkoersen gedurende vele jaren niet zullen herstellen tot hun hoogtepunten van 2021.

\”De aandelenmarkt heeft zijn hoogtepunten in 2021 bereikt. We zullen die hoogtepunten de komende vijf tot tien jaar niet meer halen\”, zei hij. De verslechterende macro-economische omstandigheden zijn daarvoor de schuld, zei Soloway.

\”Je krijgt deze geest die uit de fles is, inflatie genaamd, niet meer teruggeduwd. De inflatie is met de beste wil van de wereld niet terug te dringen naar 2% of minder. Dat zal betekenen dat de Federal Reserve niet in staat zal zijn om ons van toekomstige recessies te redden en zeker niet van de eerstvolgende. De Amerikaanse centrale bank zal namelijk geen ruimte meer hebben om de rente te verlagen\”, zei hij.

Een economie die verstrikt is in stagflatie\” zal jaren met dit probleem worstelen, merkte Soloway op, en dat drukt op de aandelenkoersen en de bedrijfswinsten.

Beleggers en handelaren zullen in de toekomst aandelen zorgvuldig moeten selecteren, zei hij. Bovendien draagt een sterke Amerikaanse dollar ook bij aan de daling van de aandelenmarkten, zei Soloway, aangezien een sterkere dollar exportgerichte bedrijven schaadt.