Tsunami Of Shutoffs\”: 20 miljoen Amerikaanse gezinnen lopen achter met hun stroomrekeningen

\"\"

De hoge energieprijzen veroorzaken niet alleen in Europa een boel ellende. Minstens 20 miljoen huishoudens – of ongeveer 1 op de 6 Amerikaanse gezinnen – lopen achter met hun energierekening, aangezien de stijgende elektriciteitsprijzen leiden tot wat naar verluidt de ergste crisis ooit is wat betreft het uitblijven van de betalingen van de rekeningen van nutsbedrijven, volgens Bloomberg.

Daarbij werd verwezen naar gegevens van de National Energy Assistance Directors Association (Neada). Neada zei dat de elektriciteitsprijzen sinds 2020 aanzienlijk zijn gestegen na een decennium van stagnatie. De sterke stijging heeft geleid tot miljarden dollars aan achterstallige energierekeningen.

Elektriciteitsinflatie wordt aangedreven door stijgende kosten van fossiele brandstoffen, zoals aardgas, steenkool en aardolie.

NatGas voedt ongeveer 40% van het Amerikaanse elektriciteitsnet en steeg dinsdag naar het hoogste niveau sinds 2008.

Jean Su, een senior advocaat bij het Center for Biological Diversity, dat de stroomonderbrekingen van nutsvoorzieningen in de VS volgt, waarschuwde voor een \”tsunami of shutdowns\” aangezien de hoogste inflatie in veertig jaar de lonen wegvreet en de werkende armen financieel heeft verwoest. Miljoenen Amerikanen dreigen zo zonder elektriciteit te vallen.