Zonne-energie kan vraag naar zilver fors doen toenemen

\"\"

De vraag naar zilver zou kunnen verviervoudigen als gevolg van de explosie van de vraag naar zonne-energie, merkte Phillips S. Baker Jr., CEO van Hecla Mining op.

Hecla Mining (NYSE:HL) is de grootste zilverproducent in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft mijnen in Alaska, Idaho, Quebec en nu in Yukon.

In juli kondigde Hecla aan dat het Alexco Resources en zijn in Yukon gevestigde Keno Hill-operatie overnam.

\”Alexco is een aanwinst waar we sinds 2007 naar kijken met het oog op een overname. Het zal ons in staat stellen om misschien vijf miljoen ounces zilver te produceren, wat ons de grootste zilverproducent in Canada zal maken, maar ook de grootste producent in de Verenigde Staten. ’, aldus Baker.

Baker benadrukte het belang van de vraag naar zilver door zonne-energie en noemde dit deze vorm van energie de wissel op de toekomst voor het witte metaal.

\”Met de zilveren panelen die worden gebouwd, zou de vraag naar zilver moeten gaan van ongeveer 120 miljoen ounces of 12 procent van de totale wereldwijde vraag naar misschien wel 500 miljoen ounces tegen 2050.\”

Hecla heeft eerder dit jaar de 2022 guidances vrijgegeven. Voor zilver wordt gemikt op een stijging van de productie van 12,9 Moz tot 13,5 Moz, bij goud van 165 Koz tot 175 Koz.