Perth Mint verkoopt meer gouden munten dan U.S. Mint

\"\"

In zijn maandelijkse verkooprapport zei de Perth Mint dat het in augustus voor 84.976 ounces aan gouden munten heeft verkocht, een stijging van 7% ten opzichte van juli. Tegelijkertijd is de omzet met 57% gestegen in vergelijking met augustus 2021.

Ondertussen blijkt uit gegevens van de U.S. Mint dat deze 51.500 ounces in verschillende coupures van de American Eagle Gold-munten heeft verkocht. De verkoop is met 20% gedaald ten opzichte van juli en met 62% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Ondertussen verkocht de Amerikaanse munt 850.000 one-ounce America Eagle zilver, onveranderd ten opzichte van juli. De verkoop is echter met 78% gedaald ten opzichte van de meer dan 3 miljoen munten die vorig jaar zijn verkocht.

In Australië verklaarde de Perth Mint vorige maand 1.656 miljoen ounces zilveren munten te hebben verkocht, een daling van 33% ten opzichte van juli maar een stijging van 13% vanaf augustus 2021.

Sommige marktanalisten denken dat de sterke verkoop van Perth Mint te wijten zou kunnen zijn aan een agressievere marketing, vooral in Europa.

Everett Millman, expert op het gebied van edelmetalen bij Gainesville Coins, zei dat de Perth Mint ook profiteert van de groeiende vraag in Azië nu de lockdowns in China beginnen te versoepelen.

\”Vanuit logistiek oogpunt is het waarschijnlijk gemakkelijk en goedkoper om gouden en zilveren munten van Australië naar India en Azië te verzenden\”, zei hij.

Millman zei dat een andere factor die de Amerikaanse muntverkoop zou kunnen verstoren, is dat de premies voor die munten hoger zijn dan die voor andere zoals voor de kangoeroes van de Perth Mint of de gouden munten van de Wiener Philharmoniker.

\”Consumenten worden wat kosten bewuster en wenden zich tot andere munten met lagere premies\”, zei hij.

De premies voor U.S. Mint-producten, met name America Eagle Silver-munten, hebben zelfs de woede van het Congres gewekt. Vorige maand stuurde vertegenwoordiger Alex Mooney (R-WV) een brief naar de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, waarin hij haar en de directeur van de Amerikaanse munt, Ventris Gibson, ter verantwoording riep voor productieproblemen voor America Eagle Silver-munten. Die productieproblemen hadden als gevolg dat de premies voor munten geslagen door de U.S. Mint omhoog gingen.