Ron Paul: Europa pleegt economische zelfmoord door sancties

\"\"

Een Zwitsers reclamebord doet de ronde op sociale media waarop een jonge vrouw aan de telefoon te zien is. Het onderschrift luidt: \”Verwarmt de buurman het appartement tot meer dan 19 graden? Laat het ons weten.\” Hoewel de Zwitserse regering het bericht als nep heeft afgedaan, zijn de straffen die Zwitserse burgers krijgen als ze hun huis te sterk durven te verwarmen zeer reëel. Volgens de Zwitserse krant Blick kunnen degenen die de verwarmingslimiet overtreden tot drie jaar gevangenisstraf krijgen!

Naar de gevangenis voor het verwarmen van je huis? In de \”vrije\” wereld? Hoe is het mogelijk dat in 2022, wanneer Zwitserland en de rest van het politieke westen het grootste economische succes in de geschiedenis hebben behaald, het Europese continent een winter tegemoet gaat als iets uit de donkere middeleeuwen?

Hoewel lang gepromoot – vaak door degenen die tegen oorlog zijn – als een minder destructief alternatief voor oorlog, zijn sancties in werkelijkheid oorlogshandelingen. En zoals we weten zijn de gevolgen van interventionisme en oorlog vaak onvoorspelbaar.

De Europese sancties tegen Rusland vanwege de invasie van Oekraïne eerder dit jaar zullen waarschijnlijk de geschiedenis ingaan als een goed voorbeeld van hoe sancties onbedoelde gevolgen kunnen hebben. Terwijl ze Rusland probeerden te straffen door de invoer van gas en olie af te sluiten, vergaten de politici van de Europese Unie dat Europa volledig afhankelijk is van de Russische energievoorziening en dat de enige mensen die lijden als die invoer wordt stopgezet de Europeanen zelf zijn.

De Russen maakten eenvoudig een bocht naar het zuiden en eentje naar het oosten en vonden nieuwe kopers in China, India en elders. Het Russische staatsenergiebedrijf Gazprom heeft zelfs gemeld dat zijn winst in de eerste helft van dit jaar met 100 procent is gestegen.

Rusland wordt rijk terwijl de Europeanen worden geconfronteerd met een ijskoude winter en een economische ineenstorting. Allemaal vanwege de valse overtuiging dat sancties een kosteloze manier zijn om andere landen te dwingen te doen wat u wilt dat ze doen. Deze boodschap is afkomstig van de Amerikaanse politicus Ron Paul en zal ze in de komende maanden luid en duidelijk blijven weerklinken.