Stevent de obligatiemarkt op een crash af?

\"\"

De beurs zit diep in de problemen en dat dat komt omdat de obligatiemarkt op een crash afstevent.

Ga er dus niet vanuit dat het ergste voorbij is, zegt investeerder Larry McDonald.

Er is dringend behoefte aan een beleidsdraai van de Federal Reserve, aangezien de rente snel stijgt en de aandelen blijven dalen. De Amerikaanse centrale bank speelt zo de beurs van Wall Street in de vernieling, maar heeft ook de obligatiemarkt een zware slag toegebracht.

McDonald, oprichter van The Bear Traps Report en auteur van \”A Colossal Failure of Common Sense\”, waarin het falen van Lehman Brothers in 2008 werd beschreven, verwacht meer onrust op de obligatiemarkt, deels omdat er $ 50 biljoen meer schulden zijn in de wereld dan in 2018. En dat zal de aandelenkoersen zuur opbreken.

De obligatiemarkt overschaduwt de aandelenmarkt – beide zijn dit jaar gedaald –  hoewel de stijging van de rentetarieven voor obligatiebeleggers slechter is geweest vanwege de omgekeerde relatie tussen rente (opbrengsten) en obligatiekoersen.

Ongeveer 600 institutionele beleggers uit 23 landen nemen deel aan chats op de Bear Traps-site. Tijdens een interview zei McDonald dat de consensus onder deze geldmanagers is dat de situatie dramatisch is en dat de Federal Reserve vrij snel een beleidswijziging zal moeten doorvoeren. De rente zo volgens hem dus weer naar omlaag moeten.