Topman Kaskhari van de FED zegt crypto’s de wacht aan: “Iets voor dwazen’

Neel Kashkari, president van de Federal Reserve Bank van Minneapolis, noemde cryptocurrencies “klinkklare onzin” na de ineenstorting van FTX Group die schokgolven door het digitale universum heeft gestuurd.

Kashkari tweette dat de val van FTX niet alleen het geval was van één frauduleus bedrijf in een voor de rest serieuze sector, maar dat het hele idee van crypto onzin is. Hij voegde eraan toe dat crypto niet nuttig is voor betalingen, geen inflatiehedge biedt, geen schaarste heeft en geen belastingdienst heeft. Hij beschreef het als slechts een instrument van speculatie en van grote en nog grotere dwazen.

Kashkari was slechts een van de vele overheidsfunctionarissen die zich hebben uitgesproken na de FTX-crisis, die werd veroorzaakt toen het bedrijf dat een van de grootste crypto-uitwisselingen beheerde, in een liquiditeitscrisis terechtkwam die leidde tot het faillissement en het aftreden van oprichter en CEO Sam Bankman-Fried .

Vertegenwoordiger Raja Krishnamoorthi, voorzitter van de House Oversight Subcommittee on Economic and Consumer Policy, vroeg Sam Bankman-Fried en faillissementsopzichter John J. Ray III om tegen 1 december documenten en informatie over te dragen als onderdeel van het onderzoek van het panel naar FTX.

Hij zei dat hij buitengewoon verontrust was door wat er gebeurde en het effect dat het zou kunnen hebben op Amerikaanse consumenten en investeerders. Senatoren Elizabeth Warren en Richard Durbin stuurden eerder een soortgelijke brief. Het House Financial Services Committee heeft ook aangekondigd dat het hoorzittingen zal houden over FTX.

Deze week vertelde de hoogste bankregulator van de Fed aan een senaatspanel dat de recente gebeurtenissen aantonen dat het Congres nieuwe regels voor de cryptosector moet aannemen.

De FTX-uitval heeft de aandelen van de grootste Amerikaanse crypto-uitwisseling, Coinbase Global (COIN), zwaar getroffen. Ze daalden nog eens 7% na een downgrade van Bank of America en bevinden zich op een historisch dieptepunt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *