Goudprijs op het hoogste niveau in zes maanden

De goudprijs steeg dinsdag naar het hoogste niveau in zes maanden, dit omdat het optimisme rond de beslissingen van topconsument China om de COVID-19-beperkingen verder te versoepelen, op de dollar woog. Anderzijds werd de stijging afgeremd door een stijging van de Amerikaanse obligatierendementen.

Spotgoud steeg met 1,1% tot $ 1.817,25 per ounce tegen 17.33 GMT en steeg eerder in de dinsdagsessie naar $ 1.832,99, het hoogste niveau sinds 27 juni. De Amerikaanse goudfutures stegen met 1,3% tot $ 1.828,10 alvorens weer wat stoom af te laten. Vanmorgen werd er in de futures gehandeld aan een prijs van $ 1.816,60.

“Goud volgt de beslissingen van China om de COVID-beperkingen verder te versoepelen”, in afwachting van een grotere vraag uit de regio en ondanks stijgende obligatierendementen, zei Bob Haberkorn, senior marktstrateeg bij RJO Futures.

De dollarindex daalde iets en de benchmarkrente op 10 jaar bleef dicht bij het hoogste niveau in meer dan een maand.

Goud heeft bijna $ 200 gewonnen nadat het eind september naar een dieptepunt in meer dan twee jaar was gezakt, toen de verwachtingen over langzamere renteverhogingen door de Fed de aantrekkingskracht van de dollar verzwakten en de alternatieve kosten van het aanhouden van edelmetaal, waarop geen rente moet worden betaald, deden toenemen.

“De goudfutures-stieren hebben het voordeel van een beter technisch beeld op korte termijn. De prijzen zitten in een zeven weken oude opwaartse trend op het dagelijkse staafdiagram, met de eerste weerstand op $ 1.825 per ounce, zei Jim Wyckoff, senior analist bij Kitco Metals. in een notitie.

Bij de andere metalen steeg spotzilver met 1,1% tot $ 23,98 per ounce, terwijl platina stabiel bleef op $ 1.021,75.

Palladium steeg met 3,3% naar $ 1.822,56 en bereikte eerder in de sessie het hoogste niveau in meer dan een week op $ 1.838,2, op nieuws over de versoepeling van de Covid-maatregelen in China.

“We blijven palladium zien als de sterkste van de twee metalen (platina en palladium), op de eerste plaats vanwege leveringsbeperkingen”, zegt David Meger, directeur metaalhandel bij High Ridge Futures.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *