De cryptomarkt is aan het einde van zijn latijn

‘Dit is de crypto-extinctie, niet meer of niet minder’: de bekende Amerikaanse econoom Peter Schiff, bekend om zijn tegendraadse standpunten, voorspelde de financiële crash van 2008 en nu ziet hij de totale vernietiging van digitale valuta’s op relatief korte termijn gebeuren.

Met de enorme terugval in cryptocurrency-prijzen en de ineenstorting van crypto-uitwisseling FTX, haalt de term “cryptowinter” nu de krantenkoppen.

Maar Peter Schiff, CEO en chief global strategist bij Euro Pacific Capital, gelooft niet dat dit een juiste term is om de situatie te beschrijven.

“Dit is geen crypto-winter. Een winter is eindig, het einde van de winter betekent dat de lente eraan komt. Dit is ook geen crypto-ijstijd, want zelfs daar kwam na een paar miljoen jaar een einde aan”, schreef hij in een tweet. “Dit is crypto-extinctie.”

Dat is een ernstige waarschuwing, laat daar geen twijfels over bestaan. Maar het is niet de eerste keer dat Schiff aan de alarmbel trekt.

Vorig jaar, toen bitcoin $ 50.000 bereikte en het opwaartse momentum niet te stoppen leek, zei hij: “Hoewel een tijdelijke beweging naar $ 100.000 mogelijk is, is een permanente beweging naar nul onvermijdelijk.”

Waar gaat zijn voorkeur dan wel naar uit? Goud, het zal waarschijnlijk niemand verbazen Schiff is al lang fan van het gele metaal.

“Het probleem met de dollar is dat deze munt geen intrinsieke waarde heeft”, zei hij ooit. “Goud zal zijn waarde opslaan en je zult altijd voedsel, kleding en energie kunnen kopen met je goud.”

Toen Schiff tweette over het uitsterven van cryptovaluta, zei hij zelfs dat goud weer zal stijgen om een nieuw soort door activa gedekte crypto’s te leiden. Een stelling waar we later nog op zullen terugkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *