Jamie Dimon sluit 6% rente in de VS niet uit

Jamie Dimon, CEO van JPMorgan, ziet 50% kans dat Fed de rente verder moet verhogen dan momenteel gepland. Er is een kans van 50% dat de huidige verwachtingen juist zijn, uitgaande van een piek wat betreft de referentietarieven rond 5%, maar ook een kans van 50% dat de centrale bank naar 6% zal moeten gaan.

Dimon, die na Fed-gouverneur Jerome Powell wordt beschouwd als de tweede meest invloedrijke stem in de Amerikaanse financiële wereld, is voorstander van een pauze om de volledige impact te zien van stijgingen van vorig jaar. Na die pauze kan worden beslist in hoeverre de Amerikaanse centrale bank haar basisrente verder zal moeten optrekken.

Er bestaat echter een gerede kans dat de tot dusver doorgevoerde renteverhogingen niet zullen volstaan. De Fed kwam eerder traag op gang en heeft in snel tempo een inhaalbeweging doorgevoerd. Maar volgens Dimon kan het geen kwaad om nu drie of zes maanden te wachten alvorens de rente opnieuw wordt verhoogd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *