Nieuwe industriële toepassingen kunnen zilverprijs omhoog jagen

De nieuwste editie van Silver News belicht ook enkele fascinerende technologische ontwikkelingen met behulp van het witte metaal, samen met enkele ontwikkelingen op de zilvermarkt. Hier zijn enkele hoogtepunten, die allemaal samen de zilverprijs een nieuw elan kunnen geven.

*NASA heeft een zilverionenmotor ontwikkeld om ruimtevaartuigen voort te stuwen. Het systeem gebruikt massief zilver als brandstofbron, vergezeld van een elektrolyt bestaande uit zilverfilm.

*Een Canadese fotograaf documenteert de landschappen van de Rocky Mountains in dat land, maar niet met moderne, digitale beelden. In plaats daarvan gebruikt voormalig touroperator Bill Hao een 19e-eeuwse methode die bekend staat als ‘collodium natte plaat’, die vertrouwt op op zilver gebaseerde chemicaliën die hij gebruikt om foto’s te verwerken in zijn bus met 50 zitplaatsen die is omgebouwd tot een mobiele donkere kamer.

*Van de stille generatie (geboren vóór 1945) tot de Gen Z-generatie (geboren in 1996 tot het midden van de jaren 2000), elke demografie heeft zijn eigen benadering van het kopen van zilveren sieraden, en deze gewoonten worden onderzocht in een nieuw Silver Institute Market Trend Report, Trends bij aankopen van zilveren sieraden.

*Onderzoekers van de Wuhan Botanical Garden van de Chinese Academie van Wetenschappen hebben aangetoond dat de oogst van kiwi’s grotendeels kan worden gered van bacterierot met zilverapplicaties.

*In veel landen, waaronder India, Afghanistan en Peru, wordt ‘verkiezingsinkt’ gebruikt om de vingers van kiezers te deppen als een manier om verkiezingsfraude tegen te gaan. Zonder zilver zou dit in wezen onfeilbare systeem echter niet mogelijk zijn voor de meer dan 30 landen die momenteel verkiezingsinkt gebruiken of dit in het verleden hebben gedaan.

*Britse wetenschappers van de Universiteit van Sussex hebben polyurethaan nog bruikbaarder gemaakt door zilveren nanodeeltjes toe te voegen. Dit maakt niet alleen gebruik van de antibacteriële eigenschappen van zilver, waardoor het vooral nuttig is in ziekenhuisomgevingen (deurklinken, tafels, enz.) of op medische apparatuur, maar ze ontdekten ook dat het toevoegen van zilveren nanodeeltjes de sterkte en taaiheid van de coating daadwerkelijk verhoogde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *