Groot aanbod aan oude meesters bij Christie’s

Voor het eerst sinds 2016 presenteert Christie’s een week van Old Master verkopen in januari, bestaande uit vier live veilingen, 25-27 januari, op Rockefeller Plaza, en een online verkoop, 23-31 januari. De week begint op 25 januari met twee veilingen: Remastered: Old Masters from the Collection of J.E. Safra – Selling Without Reserve in de ochtend en een sterke aanbod van oude meesters door verschillende eigenaren in de middag.

Op 26 januari staan werken op papier centraal met Old Master & British Drawings. De reeks live veilingen eindigt op spectaculaire wijze met een groep werken, variërend van beeldhouwwerken tot meubels en schilderijen, Modern Medici: Masterpieces from a New York Collection. Tegelijkertijd krijgen verzamelaars de kans om een breed scala aan objecten te verwerven die worden aangeboden in de veiling Old Master Paintings and Sculpture Online, die loopt van 23 tot 31 januari.

Christie’s is tevens verheugd een belangrijke gebeurtenis aan te kondigen: de herontdekking van een belangrijke toevoeging aan de kleine canon van schilderijen van de Franse meester, Antoine Watteau. ‘Le Pèlerinage a l’Ile de Cythère’ is groter dan de meeste van Watteau’s schilderijen, gedurfd in zijn weidse en panoramische opvatting van het landschap en gedurfd in zijn snelle en vloeiende penseelvoering.

Het schilderij vormt een cruciaal, voorheen onbekend voorstadie in de creatie van het meest gevierde meesterwerk van de kunstenaar. De Inscheping naar Cythera in het Louvre in Parijs zal worden aangeboden als één van de topstukken van de Christie’s Old Masters-veiling op 25 januari in New York.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *