Sotheby’s introduceert nieuwe veilingformule

Twee zeldzame en voortreffelijke Lucian Freud-schilderijen die op de de Sotheby’s Master Week-serie van de kunstenaar in New York van 18 – 30 januari op de voorgrond staan, behoren tot de sterkste ooit opgevoerd, met 9 verkopen samen die naar schatting meer dan $ 100 miljoen zullen opleveren.

De verkopen omvatten schilderijen en sculpturen van oude meesters, tekeningen en schilderijen uit de 19e eeuw en zullen een groot aantal nieuw ontdekte werken op de markt brengen, naast gerenommeerde privécollecties, geleid door 10 barokke meesterwerken uit de Fisch Davidson-collectie en een groep Nederlandse 17e-eeuwse schilderijen uit de collectie Theilinne Scheumann.

Dit seizoen introduceert Sotheby’s ook een nieuwe formule – The One – met een breed spectrum aan uitzonderlijke en unieke objecten uit de geschiedenis, van de oudheid tot de mode- en entertainmentwereld van vandaag. Werken van de inaugurele veiling zullen te zien zijn naast Sotheby’s Masters Week-tentoonstellingen, die op 21 januari openen.

Naast de buitengewone werken in de Fisch Davidson-collectie en de onlangs herontdekte vroege Bronzino (verkocht om goede doelen te steunen die de familie na aan het hart liggen) worden de verkopen van dit seizoen gekenmerkt door verdere belangrijke herontdekkingen en andere gewaardeerde privécollecties, evenals schilderijen van lang verwaarloosde vrouwelijke kunstenaars en stillevens. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *