Inflatie of geen inflatie: wees geen dief van uw eigen portemonnee en koop goud en/of zilver

Dit is de tegenwoordig de vraag van 1 miljoen: hoe groot moet het inflatiegevaar ingeschat worden? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker.

Er is elke dag een nieuw inflatieverhaal, maar dat betekent niet dat beleggers er dichter bij zijn om het allemaal te begrijpen.

Ten eerste zijn de variërende inflatiemaatstaven – en alle categorieën en subcategorieën die daarbij horen – ronduit duizelingwekkend. Dat is vooral in de Verenigde Staten het geval, niet toevallig ook het land dat angstvallig in de gaten wordt gehouden wat het inflatieverhaal betreft.

De meeste lezers hebben waarschijnlijk gehoord van de vaak geciteerde consumentenprijsindex (CPI), maar dat is niet eens de maatstaf voor inflatie die de Amerikaanse Federal Reserve gebruikt bij het nemen van beleidsbeslissingen. De Fed richt zich op de Personal Consumption Expenditures (PCE) prijsindex, en tegenwoordig lijkt deze centrale bank er ook de voorkeur aan te geven voedsel, energie, goederen en onderdak (huisvesting) uit te bannen.

In een zeer volatiele markt zullen zorgen over stijgende inflatie altijd een verontrustend onderwerp zijn als het gaat om het nemen van financiële beslissingen. De druk van de media kan ertoe leiden dat u deze beslissingen onmiddellijk neemt, en vaak zonder uw onderzoek volledig te doen.

Wat is ons advies wat betreft het onderwerp inflatie? Voorspellingen omtrent de evolutie van de inflatie doen, heeft veel weg van koffiedik kijken. Het kan vriezen, maar het kan ook dooien. Vooral de tweedelijnseffecten van de inflatie zijn nu belangrijk, maar die vallen helaas buitengewoon moeilijk te voorspellen. Maar eigenlijk is de boodschap duidelijk en moeten we eens te meer een open deur intrappen. Inflatie of geen inflatie: wees geen dief van uw eigen portemonnee en koop goud en/of zilver. Garanties dat de goud- en zilverprijs door het plafond zullen vliegen, kunnen we u uiteraard niet geven. We stellen wel vast dat de edelmetalen dit jaar aan een stevige opmars bezig zijn..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *