Pan American Silver (PAAS) kan profiteren van een explosie van de zilverprijs

Dit zilverbedrijf maakte onlangs de productiecijfers voor 2022 bekend. De geconsolideerde zilverproductie in 2022 van 18,5 miljoen ounces lag binnen de herziene guidance van 18,0 tot 18,5 miljoen ounces van 9 november 2022 en slechts iets onder de oorspronkelijke guidance van 19,0 tot 20,5 miljoen ounces van 23 februari 2022.

De geconsolideerde goudproductie in 2022 van 552,5 duizend ounces viel binnen de oorspronkelijke guidance van 550,0 tot 605,0 duizend ounces zoals vooropgesteld op 23 februari 2022.

Pan American Silver is in de eerste plaats een zilvermijnbouwer, maar produceert ook kleine hoeveelheden zink, goud, koper en lood. Het hoofdkantoor is gevestigd in Canada, met mijnen in Peru, Mexico, Bolivia en Argentinië.

Pan American Silver had in 2022 geen erg goed jaar, ongetwijfeld als gevolg van de dalende zilverprijzen, aangezien China te maken kreeg met meerdere verlengde nul-COVID-19-lockdowns, wat gevolgen had voor de vraag naar zilver van zowel sieraden als industrieel gebruik.

Als gevolg hiervan daalden de aandelen van het bedrijf met ongeveer 23,7% in het derde kwartaal van 2022, maar stabiliseerden zich een beetje in het vierde kwartaal, met een stijging van ongeveer 8,1%.

In de eerste week van 2023 won het bedrijf zo’n 2,9%. Momenteel is Pan American Silver in gesprek om een pakket aandelen van Yamana Gold te kopen, waarvan wordt verwacht dat ze de resultaten van dit bedrijf een duwtje in de goede richting zullen geven. De koers van PAAS kan exploderen wanneer de zilverprijs de lang verwachte stijging inzet. Sommige analisten rekenen inderdaad op een explosie van de zilverprijs en daar kan dit aandeel van profiteren.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *