Hoger dividend bij Franco-Nevada Corporation

Franco-Nevada Corporation (FNV) is een Canadees op goud gericht royalty- en streamingbedrijf. Het biedt financiering vooraf aan mijnbouwbedrijven in ruil voor een percentage van de goud- en andere edelmetaalproductie van het mijnbouwbedrijf. Dit betekent dat het bedrijf niet de kosten en risico’s van exploratie, mijnontwikkeling en exploitatie hoeft te dragen. In plaats daarvan ontvangt het een percentage van het goud en andere edelmetalen die zijn geproduceerd door de mijnbouwbedrijven waarin het heeft geïnvesteerd.

Vorige week kondigde Franco-Nevada Corporation aan dat de raad van bestuur het driemaandelijkse dividend heeft verhoogd naar 0,34 dollar per aandeel. Dit weerspiegelt een stijging van 6,25% ten opzichte van de vorige $ 0,32 per aandeel. Het dividend zal op 30 maart 2023 worden uitbetaald aan aandeelhouders die op 16 maart 2023 geregistreerd zijn. Dit is de 16e opeenvolgende jaarlijkse verhoging voor aandeelhouders van Franco-Nevada.

FNV lijkt op een veelbelovend lange termijn traject, ondersteund door een gezonde portefeuille van streaming- en royaltyovereenkomsten op verschillende eigendommen die worden ontgonnen door enkele van de meest gerenommeerde mijnbouwbedrijven ter wereld. FNV is schuldenvrij en gebruikt haar vrije kasstroom om de portefeuille uit te breiden en dividend uit te keren.

Gezien de focus op kostenbeheersing blijft FNV hoge marges realiseren. Franco-Nevada heeft zijn portfolio verbeterd zonder significante overhead toe te voegen. Het bedrijf zal de komende jaren profiteren van mijnuitbreidingen en de bouw van nieuwe mijnen. Het aandeel FNV is de afgelopen drie maanden met 14,2% in waarde gestegen.

Dit in Toronto, Canada gevestigde, op goud gerichte royalty- en streambedrijf heeft een geschatte winstgroei van 4% op de lange termijn. De consensusschatting van Zacks voor de inkomsten voor fiscaal 2022 wijst op een groei van 4,3% ten opzichte van het gerapporteerde kwartaal van vorig jaar. De consensusschatting is de afgelopen 60 dagen met 3,7% gestegen. FNV heeft een achterblijvende winstverrassing over vier kwartalen van gemiddeld 1,3%. Bij een verdere stijging van de goudprijs kan dit aandeel op de beurs nog potten breken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *