Vooruitzichten voor goud blijven goed na correctie van vorige week vrijdag

Ondanks de neerwaartse trend op korte termijn blijven de algemene bullishe vooruitzichten voor de goudmarkt echter intact, zo stellen de analisten. “Ongeacht wat de Fed uiteindelijk doet, goud zal het de rest van het jaar goed doen. Dit is eerder een snelheidsdrempel op korte termijn dan een fundamentele verandering in de vooruitzichten van de goudmarkt”, was een opmerkelijke uitspraak die we opvingen in de wandelgangen van de COMEX.

Een drijfveer om in de gaten te houden in het eerste kwartaal is het kopen van goud door de centrale banken nadat deze 1.136 ton hebben gekocht – het meeste sinds 1967 – in 2022, dit volgens de gegevens van de World Gold Council (WGC). Deze trend zal zich waarschijnlijk in de loop van dit jaar doorzetten.

“Dit is inderdaad een belangrijk thema dat goud als investering ondersteunt. We hebben sinds de laatste financiële crisis niet meer zo’n grote belangstelling voor het gele metaal gezien van de kant van de centrale banken. Dat is belangrijk om in de gaten te houden, want het kan de trend in het goud in de loop van dit jaar maar ook daarna bepalen” zo werd gesteld door een bekende analist op de goudmarkt.

Het evenement om deze week in de gaten te bekijken is het houden, is de toespraak van Fed Chair Powell in de Economic Club of Washington.

“Als Powell er niet in slaagt om op een zinvolle manier tegen de marktreactie in te gaan, zou de implicatie zijn dat de Fed zelf tevreden is met wat de markt doet, wat het risico inhoudt dat ze verder gaat op het pad dat leidt naar toekomstige renteverlagingen”, aldus ING chief international. econoom James Knightley.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *