Fed zal doorgaan met renteverhogingen tot de economie hapert (en dat remt de goudprijs af).

Na twee weken geleden te zijn gestegen tot $ 1.975 per ounce, worden de Comex-goudfutures van april maandagmorgen verhandeld tegen $ 1.874,80 per ounce, een daling van ongeveer 5% ten opzichte van die piek.

“De dollar keert terug op zijn stappen en de Fed blijft agressief, wat weegt op de goudprijs”, zei senior marktstrateeg Frank Cholly van RJO Futures.

Het bullish sentiment van goud begon te veranderen nadat een sterk werkgelegenheidsrapport uit de VS in de eerste week van februari een banengroei van 517.000 in januari liet zien.

Dit werd gevolgd door uitspraken van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, die de zorgen van de markten bevestigde dat als de Amerikaanse economie positief blijft verrassen, de centrale bank gedwongen zou worden de rente hoger op te trekken dan eerst was verwacht.

Powell bracht precies de juiste hoeveelheid “Fed speak” uit toen hij dinsdag verscheen in de Economic Club of Washington, DC. Aan de ene kant herhaalde hij dat het “desinflatieproces” is begonnen. Aan de andere kant waarschuwde hij dat als de cijfers sterker blijven worden, de Fed de piektarieven hoger zal zetten.

“Het past echt goed bij de definitie van wat we Fed speak noemen, een strategie van de voorzitter van de Fed om van alles en uiteindelijk dus niets te zeggen, zodat de markten onduidelijke signalen krijgen en uiteindelijk niet meer weten welke richting ze moeten uitkijken”, zo merkte Everett, edelmetaalexpert bij Gainesville Coins op. Millman. ” De meest waarschijnlijke uitkomst van deze zaak is dat de Fed doorgaat met haar renteverhoging totdat de economie hapert.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *