Boeken, scenario’s en brieven bij Sotheby’s van 22 februari tot 1 maart

Boeken en manuscripten van de 15e eeuw tot heden, waaronder bioscoop, hedendaagse kunst en strips komen onder de hamer bij Sotheby’s van 22 februari tot 1 maart.

Deze veiling is eclectisch, met een diversiteit in zowel periodes als thema’s: van incunabelen tot boeken van hedendaagse kunstenaars tot eerste edities tot Letterist International, scenario’s en stripboeken.

Het omvat de medaille die Maeterlinck kreeg voor zijn Nobelprijs voor literatuur, evenals een verscheidenheid aan brieven: liefdesbrieven van Edith Piaf, politieke brieven van Filips II en provocerende brieven van Debord.

Het originele manuscript van Crooks in Clover komt onder de hamer, evenals het woordenboek Latijn/Frans dat toebehoorde aan Toulouse-Lautrec, dat hij versierde met meer dan 400 originele tekeningen; om nog maar te zwijgen van tekeningen van Garcia Lorca, Miró en Foujita.

Vervolgens een reis door de twintigste eeuw met onverwachte tussenstops: 1911, een Nobelprijs voor de literatuur, die van Maeterlinck ─ de enige Belg die hem won! ; 1921, bewegende beelden Marcel Proust, van een van de grootste Franse romanschrijvers bewaard door zijn broer Robert Proust, evenals talloze brieven; 1932, een zeldzame eerste editie in groot papier van Voyage au bout de la nuit, paperback; de jaren 50 met de Lettrist en daarna de Situationistische revolutie; de jaren 60-70 met Lautners cultfilms, van Tontons flingueurs tot Guignolo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *