Wuif maar dag met het handje tegen het typische Engelse ontbijt (maar ook ons ontbijt dreigt onbetaalbaar te worden)

Het goede oude typische Engelse ontbijt, hoewel het in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht in het buitenland, niet elke dag wordt gegeten, is een genoegen waar veel gezinnen waarschijnlijk op moeten bezuinigen tijdens de huidige inflatiecrisis. Het is met andere woorden veel te duur geworden.

Martin Armstrong van Statista wijst er echter op dat terwijl de Britse inflatie (CPI) momenteel 10,4 procent bedraagt, de gemiddelde jaarlijkse stijging van de prijzen in februari 2023 voor de belangrijkste ingrediënten van de eerste maaltijd de dag die bij de Britten op tafel komt 22,4 procent bedroeg.

Het zwaarst getroffen zijn melk, brood en eieren, met prijsstijgingen van tussen de 33 en 43 procent.

Je zou deze ingrediënten ongetwijfeld er uit kunnen laten als het erop aan komt, maar hoe zit het met de essentiële elementen zoals spek en worstjes? Hiervoor zijn de kosten met respectievelijk 20 en 19 procent gestegen.

Helaas voor puristen heeft het Office for National Statistics geen gegevens voor gebakken bonen. De conclusie kan echter duidelijk zijn: het old school British broadcast is binnenkort alleen nog weggelegd voor de upperclass. Wuif dus maar dag met het handje tegen het typische Engelse ontbijt, maar ook hier roert zich iets. Ook ons ontbijt dreigt de kop van jut te worden, tot spijt van wie het benijdt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *