Goudmarkt wil duidelijkheid van de Amerikaanse centrale bank (en elke poging tot correctie lokt voorlopig koopjesjagers)

De goudprijs daalde woensdag licht, maar bleef rond het belangrijke niveau van $ 2.000 hangen, terwijl de markten wachtten op meer aanwijzingen over het Amerikaanse monetaire beleid van een reeks aankomende sprekers en rapporten van de Federal Reserve.

Het gele metaal heroverde dinsdag snel het niveau van $ 2.000 na een correctie toen de dollar en de Amerikaanse Treasury-opbrengsten afkoelden na een recente herstelrally. Maar verdere winsten werden tegengehouden door de groeiende onzekerheid over het verloop van de Amerikaanse rentetarieven, met recente agressieve signalen van sprekers van de Fed die de markten deed schrikken.

De focus ligt nu volledig op een hele reeks signalen van de Federal Reserve. Fed-gouverneurs Christopher Waller en Lisa Cook zullen respectievelijk op donderdag en vrijdag spreken.

Hawkachtige opmerkingen van Fed-functionarissen, in combinatie met enkele tekenen van veerkracht in de Amerikaanse economie, wakkerden de herlevende angst aan dat de Amerikaanse rentetarieven meer zouden kunnen stijgen dan verwacht.

Fed Fund-futuresprijzen laten zien dat markten een kans van 85% inschatten op een stijging van 25 basispunten in mei, gevolgd door een kans van 19% op een vergelijkbare beweging in juni.

Het vooruitzicht van stijgende rentetarieven is een slecht voorteken voor goud en andere metalen, aangezien het de opportuniteitskosten van het aanhouden van niet-renderende activa verhoogt. Maar edele metalen hebben geprofiteerd van de toegenomen vraag naar veilige havens, te midden van de vrees dat stijgende rentetarieven dit jaar de economische groei zullen schaden. En voorlopig wil de goudprijs nog van geen wijken, elke terugval onder $ 2.000 lokt nieuwe koopjesjagers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *