Amerikaanse banken hebben de schrik voor commercieel vastgoed goed te pakken (zijn er meer ongevallen op komst?)

Sommige Amerikaanse banken bereiden zich voor om vastgoedleningen met korting te verkopen, een signaal van hun vastberadenheid om de blootstelling aan de wankelende commerciële vastgoedmarkt te verminderen.

De bereidheid van sommige kredietverstrekkers om verliezen te nemen op zogenaamde commerciële vastgoedleningen volgt volgens de Financial Times op meerdere waarschuwingen dat deze activaklasse de “next shoe to drop” is na de recente onrust in de Amerikaanse regionale banksector.

“Het gerucht dat banken leningen willen verkopen, komt in veel gesprekken bij de analisten naar voren”, zegt Chad Littell, analist bij CoStar, een onderzoeksbureau dat zich richt op commercieel onroerend goed. “Ik hoor er meer over dan ooit in het afgelopen decennium.”

HSBC USA is bezig met het verkopen van honderden miljoenen dollars aan commerciële vastgoedleningen, mogelijk met korting, als onderdeel van een poging om directe leningen aan Amerikaanse projectontwikkelaars af te bouwen, volgens drie mensen die bekend zijn met de zaak.

Ondertussen verkocht PacWest vorige maand $ 2,6 miljard aan bouwleningen met verlies. En een aantal andere banken maakt het gemakkelijker om in de toekomst soortgelijke verkopen uit te voeren door de manier te veranderen waarop zij commerciële vastgoedschulden verantwoorden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *