Analisten verwachten nieuwe records voor de goudprijs

Volgens de CME FedWatch Tool ziet de markt meer dan 90% kans op een renteverlaging in september in de VS.

Naeem Aslam, Chief Investment Strategist bij Zaye Capital Markets, zei dat een renteverlaging in september een voldongen feit is. Hoewel deze week enkele belangrijke economische rapporten worden gepubliceerd, verwachten sommige marktanalyse dat geen van de gegevens de marktverwachtingen wezenlijk zal veranderen, wat de nieuwe opwaartse trend van goud zou moeten blijven ondersteunen.

Carsten Fritsch, grondstoffenanalist bij Commerzbank, verwacht ook dat goud deze week een recordhoogte zal bereiken.

“Een renteverlaging in september is nu bijna volledig ingeprijsd, en nog een tegen het einde van het jaar. De goudprijs kan daarom de komende dagen terugkeren naar zijn recordhoogte van mei,” zei hij vrijdag in een nota.

Hoewel alle ogen momenteel op de Federal Reserve gericht zijn, zullen economen deze week hun aandacht verleggen naar de Europese Centrale Bank, die donderdag haar rentebesluit zal aankondigen. De markten verwachten dat de ECB de rentetarieven ongewijzigd zal laten na de verlaging in juni.

De vraag blijft echter of de centrale bank de deur openhoudt voor nog een renteverlaging in september.

Hoewel een dovish houding de euro zou verzwakken ten opzichte van de Amerikaanse dollar, wat een potentiële tegenwind voor goud zou creëren, merken analisten een grotere trend op in de markt. Dalende wereldwijde rentetarieven zijn bullish voor goud omdat de opportuniteitskosten dalen.

Deze week merkte de World Gold Council op dat de investeringsvraag in Europa vorige maand toenam, samenvallend met de renteverlaging.

In Noord-Amerika is het belangrijkste rapport de detailhandelsverkopen van juni op dinsdag. Economen merken op dat verdere zwakte in de consumptie de verwachtingen van een renteverlaging door de Fed zal vergroten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *