Geweld in Californië bereikt epidemische niveaus, ook de rest van de VS zakt af richting chaos

\"\"

Waarom wilt iemand nog steeds in Californië wonen? Ja, er zijn veel goedbetaalde banen en het weer is er erg mooi, maar de misdaad is in de Sunny State volledig uit de hand gelopen. Een nieuw rapport waarschuwt dat het geweld in de staat nu zelfs een epidemisch niveau heeft bereikt. Het is met andere woorden volledig uit de hand gelopen.

De politie doet wat ze kan om te proberen het geweld in te dammen, maar het is dweilen met de kraan open. Helaas is dit het eindresultaat van letterlijk decennia van culturele verrotting, en wat er in Californië gebeurt, gaat gebeuren met de rest van de Verenigde Staten als er geen dringende actie wordt ondernomen om het tij te keren.

Amerika zet zich schrap voor chaos nu tienduizenden spoorweg-, haven- en ziekenhuisarbeiders in de winter zullen gaan staken, waardoor het land nog meer ontwricht dreigt te raken. Maar liefst 60.000 spoorwegarbeiders, 15.000 verpleegsters en 22.000 havenarbeiders aan de westkust plannen massale stakingen in hun streven naar betere arbeidsomstandigheden.

Verschillende Amerikaanse goederenspoorwegen zeiden dat ze zich voorbereidden op wijdverbreide stakingen en onderbrekingen van de dienstverlening op vrijdag, een deadline die is vastgesteld door twee hardnekkige vakbonden nu langdurige gesprekken met spoorwegvervoerders over betere voordelen niets hebben opgelost.

Maar hoewel deze stakingen op korte termijn ernstige problemen kunnen veroorzaken, zullen deze problemen uiteindelijk worden opgelost. Dus in het grotere geheel zijn ze echt geen grote zorg.  Aan de andere kant dreigt het culturele verval van Californië een enorme aanhoudende crisis te veroorzaken die niet zal verdwijnen.

De Golden State verliest zijn glans, dat staat als een paal boven water. Een verontrustend nieuw rapport bestempelt fysiek en seksueel geweld in Californië in het pandemische tijdperk als een ‘epidemie’ die zich over de gehele staat heeft verspreid. Simpel gezegd, geweld neemt alarmerend toe.

Volgens het nieuwe jaarverslag van de California Study on Violence Experiences across the Lifespan (CalVEX) zijn de geweldsstatistieken sinds de opkomst van COVID-19 aanzienlijk toegenomen. Het rapport, uitgevoerd door wetenschappers van de University of California San Diego School of Medicine, meldt dat meer dan een op de zes Californiërs (18%) in het afgelopen jaar fysiek of seksueel geweld heeft ervaren. Een toestand die stilaan onhoudbaar wordt.