Hangt er een grote financiële crash en recessie in de VS en de rest van de wereld in de lucht?

\"\"

Wat is de kans op een grote financiële crash en recessie in de VS en op de westerse financiële markten voor eind 2024? De waarschuwingslampjes knipperen momenteel rood, zo waarschuwden recent heel wat economen en fondsbeheerders.

Jeremy Grantham, mede-oprichter van de in Boston gevestigde fondsbeheerder GMO, zegt: “De lange, lange bullmarkt sinds 2009 is uitgegroeid tot een volwaardige epische zeepbel. Met extreme overwaardering, explosieve prijsstijgingen, waanzinnige uitgiften en hysterisch speculatief investeringsgedrag, geloof ik dat deze gebeurtenis zal worden geregistreerd als een van de grote zeepbellen in de financiële geschiedenis, samen met de zeepbel in de Zuidzee, 1929 en 2000.”

Ook Deutsche Bank heeft al aan de alarmbel getrokken door te stellen dat de recessie erger zal zijn dan eerder was gedacht. Hoe erg, moet nog afgewacht worden.

De bank verwacht nu \”een grote recessie\” eind 2023 tot begin 2024, volgens een rapport met de titel \”Waarom de komende recessie erger zal zijn dan verwacht.\”

De bank had eerder begin april al ophef gemaakt omdat ze als eerste grote bank voorspelde dat eind volgend jaar een recessie de VS zou treffen.

Hangt er een grote financiële crash en recessie in de VS en de rest van de wereld in de lucht? Deutsche Bank zegt het niet met zoveel woorden, maar anderen nemen in dat verband geen blad voor de mond. We staan voor iets ‘groots’ dat te gebeuren staat en waar niemand momenteel de omvang van kan inschatten.