Wereld is verwikkeld in een financiële wereldoorlog

\"\"

De wereld is al verwikkeld in een financiële wereldoorlog en de overgang naar een wereldwijde reset is momenteel aan de gang, aldus Willem Middelkoop, oprichter van het Commodity Discovery Fund en auteur van \”The Big Reset\”.

\”Dit is een oorlog, het is een financiële, economische oorlog, en volgens mij is het de Derde Wereldoorlog\”, zei hij, erop wijzend dat China al economische vijandigheid heeft getoond door niet meer te investeren in Amerikaanse schatkistpapier, ze voegen veel goud aan hun valutareserves omdat het edelmetalen een anti-dollar belegging is.\”

Middelkoop schetste dat de wereldwijde reset waarschijnlijk zou leiden tot een opknapbeurt van het huidige monetaire systeem, waarin de Amerikaanse dollar niet langer de dominante reservevaluta is.

\”De stelling van mijn boek is dat we op een dag een nieuw anker voor het mondiale monetaire systeem moeten vinden, dus de dollar moet worden vervangen. We weten dat het IMF daaraan werkt, ze hebben de SDR, wat een valutamandje is. We zouden een digitale SDR kunnen hebben. We hebben de digitale valuta\’s van de centrale bank uitgerold, u zou een mandje van al deze door de centrale bank ondersteunde digitale valuta kunnen maken, ze door het IMF laten beheren en ze gebruiken om grondstoffen te prijzen, ze te gebruiken om olieprijs vast te leggen. Dat zou een gemakkelijke overgang kunnen zijn naar een nieuwe fase voor het internationale monetaire systeem. We zouden ook kunnen verwachten dat goud terug in het systeem wordt gebracht om de inflatie te stabiliseren\”, zei hij.

Middelkoop zei dat de wereld al is opgesplitst in twee grote economische blokken, het Westen en het Oosten, die momenteel verwikkeld zijn in een wereldwijde economische oorlog.

Deze economische strijd heeft het potentieel om te escaleren tot een hete oorlog tussen het Oosten en het Westen, en de aanleiding kan een conflict over Taiwan zijn, voegde hij eraan toe.