Geert Noels en goud.

In een artikel over goud ( HLN 28/05/2020, zie link onderaan ) legt Geert Noels ( econoom ) mooi de voordelen uit van goud en waarom er in iedere portefeuille plaats is voor het edelmetaal.
Geert herhaalt dat goud inwisselbaar, duurzaam en schaars is. Goud is al eeuwen een prima opslagplaats van koopkracht. Goud valt ook te vertrouwen, wat van papiergeld niet kan gezegd worden.
Mondiaal zijn er steeds meer mensen die de overheid en banken minder vertrouwen en wie kan hen ongelijk geven ?
Het is vrij uitzonderlijk dat er in de reguliere pers  positief over goud wordt geschreven. HLN maakt hierop een uitzondering. Hopelijk volgen er nog dagbladen en wordt de Belg zich bewust dat goud een prima investering is.
Met de Corona-crisis aan de hand is het zonneklaar geworden hoe slecht Europa en België in het bijzonder worden bestuurd. Vroeg of laat zal de burger doorhebben dat het slechte bestuur van diezelfde overheden een negatieve impact heeft op de Euro. Geert Noels heeft volkomen gelijk dat goud te vertrouwen is door de aard van het product. En dat papiergeld het vooral moet hebben van een natuurlijk vertrouwen van de burger. Zoals u weet is vertrouwen erg relatief… Ik vertrouw de euro al lang niet meer en u ?
\"\"

1 gedachte over “Geert Noels en goud.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *