Zilver in de lift ??

Zilver wacht al geruime tijd op een uitbraak. Waarom het er alsnog van komt is me ook niet heel duidelijk. Self-fulfilling prophecy ? Hoe meer we met z\’n allen kopen, hoe hoger de prijsdruk. Volgens het Silver Institute is de vraag en aanbod ongeveer in evenwicht. Als we echter naar de details gaan kijken, zien we dat zowel de industrie ( -7% ) als de fotografie ( -10% ) en juwelenaanmaak ( -7% ) achteruit gaan maar dat investeringen in fysiek zilver er 16% op vooruitgaan. Het ene compenseert het andere. De vraag blijft. Is de stijging substantieel en verantwoord of eerder een tijdelijke opflakkering. Als er geen echte reden te vinden valt, vrees ik dat we in de komende weken terug zakken onder 600 euro per kilo. Vergeet niet dat de verzwakking van de US dollar de stijging van het tweede metaal mee in de hand werkt. Even de kat uit de boom kijken is mijn advies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *