Het verband tussen de geldhoeveelheid en de prijs van goud


Gedurende eeuwen werd er o.a. betaald met munten gemaakt uit goud, zilver, koper enz… Sedert de opkomst van centrale banken zijn deze erin geslaagd om de bevolking ervan te overtuigen goud en zilver om te ruilen voor papiergeld. Meer en meer papiergeld wordt omgeruild voor elektronisch geld. Zo ziet u maar welke invloed de overheid en de centrale banken hebben op ons dagelijks leven. Dit terwijl net goud en zilver naar ons toekomen in een natuurlijke manier zoals water en voedsel. De natuur heeft ons een duurzaam betaalmiddel en een opslagmiddel (van koopkracht) geven onder de vorm van goud en zilver en we zouden het beter zo houden. Terwijl initieel de dekkingsgraad van papiergeld ooit 100% was, is de dekkingsgraad heden een voetnoot in de geschiedenis geworden.  Steeds meer mensen hebben door dat het bijdrukken van geld een legale manier van diefstal is. Laat staan dat geldcreatie onze economie zou verder helpen. Op onderstaande grafiek ziet u het verband tussen de totale geldhoeveelheid en de prijs van goud. Tot in ongeveer 2012 was de correlatie gelijk aan 1. Maar nadien werd het verband tussen beiden verzwakt. Vroeg of laat zal de prijs van goud de totale geldhoeveelheid weer inhalen onder de vorm van een hogere prijs. Terwijl vroeger de centrale banken er borg voor stonden dat de dekkingsgraad van papiergeld gelijk was aan 100% is deze rol nu overgenomen door de vrije markt (u en ik). Door het fungibel karakter van goud kan de volledige wereldbevolking meedoen om ervoor te zorgen dat de het papiergeld opnieuw volledig gedekt wordt goud, onder de vorm van een steeds stijgende goudprijs. Zoals u op onderstaande grafiek ziet heeft de goudprijs een inhaalbeweging te maken. En wat goed is voor de prijs van goud is eveneens goed voor de prijs van zilver.De boodschap is eenvoudig, koop goud en zilver zoals centrale banken doen. 

\"\"

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *