Credit Suisse roept beleggers op om geduld niet te verliezen

\"\"

Credit Suisse heeft gewaarschuwd voor een \”nieuwe wereldorde\” op de markten nadat centrale banken de rente agressief zijn beginnen op te voeren.

Michael Strobaek, global chief investment officer bij de Zwitserse bank, zei dat de financiële markten in een perfecte storm zijn beland, waarbij de stijgende inflatie, hogere rentetarieven en de oorlog in Oekraïne allemaal hun tol eisten van het beleggerssentiment.

Strobaek zei dat deze storm de afgelopen dagen was verhevigd nadat de Federal Reserve haar grootste renteverhoging sinds 1994 aankondigde en de Zwitserse Nationale Bank ook de markten op het verkeerde been zette met agressieve verkrapping van het monetair beleid.

Hij voegde eraan toe: \”Zowel aandelen als obligaties zijn gecorrigeerd, wat betekent dat beleggers bijna geen plek meer hebben om zich te verbergen. Zelfs goed gediversifieerde portefeuilles hebben een klap gekregen.”

De executive van Credit Suisse zei echter dat beleggers hun geduld niet mogen verliezen en hij voegde eraan toe dat het onverstandig zou zijn om de markten nu te verlaten. Of met andere woorden: de beleggers moeten langs de zijlijn geduldig blijven toekijken hoe de verliezen verder oplopen.