Vrees voor nieuwe golf besmettingen Covid-19 steekt opnieuw de kop op

\"\"

Chinese aandelen beleefden gisteren hun slechtste dag in ongeveer een maand toen een heropleving van Covid-19, gecombineerd met nieuwe boetes voor de technische giganten van het land, de beleggers opnieuw naar de uitgang deed rennen.

De Hang Seng China Enterprises Index, een betrouwbare barometer die de in Hong Kong genoteerde bedrijven op het vasteland volgt, zakte met 3,1% en dat is  het grootste verlies sinds medio juni. Tech-zwaargewichten, projectontwikkelaars en fabrikanten van elektrische voertuigen behoorden tot de grootste dalers.

In het weekend en maandagochtend kwam er een hoop slecht nieuws op de Chinese markt, waaronder boetes van de toezichthouders op eerdere transacties gedaan door Alibaba Group Holding Ltd. en Tencent Holdings Ltd., een afwijzing door de obligatiehouders van China Evergrande Group op een voorstel om de betaling van schulden te verlengen en een waarschuwing door de vrouw van een prominente investeerder dat het aandeel van een belangrijke lithiumproducent overgewaardeerd is.

De uitverkoop herinnert eraan dat het Covid Zero-beleid van de natie en de aanhoudende onzekerheid over het hardhandig optreden tegen de technologiesector de belangrijkste risico\’s blijven voor beleggers die rekenen op een aanhoudende opleving van Chinese aandelen. De Hang Seng China-meter heeft slechts één positieve sessie opgetekend in de laatste acht na een rally van bijna 30% vanaf een dieptepunt in maart.

\”Er is een sterke drang naar consolidatie en naar het opgeven van een deel van de winsten uit de voorbije weken. De vrees voor overwaardering biedt een excuus om voor sommige sectoren te verkopen\”, zei Zhang Jingzhong, directeur van MX Capital Co. Ltd. Covid-19 kan de toeleveringsketens nieuwe vertragingen opleveren.