Elementor #15288

Toen de goudprijzen vorige week vrijdag daalden, merkten analisten bij TD Securities op dat de positioneringsrisico’s voor het eerst in maanden asymmetrisch naar de neerwaartse kant waren verschoven. De reactie op het zich terugtrekken van Joe Biden als presidentskandidaat bleef beperkt. Vrijdag werd gesloten op $2.402, maandagmorgen werd geopend op $ 2.408.

“De rout van vrijdag is waarschijnlijk veroorzaakt door een stijging van de rendementen over de curve, een sterkere dollar en een afname van de seizoensgebonden vraag naar fysiek goud,” zei Bart Melek, hoofd Commodity Strategy bij TD Securities, in een rapport.

“De bezorgdheid groeit dat de speculanten hun koopmomentum misschien niet volhouden en mogelijk ook hun ETF-posities niet blijven uitbreiden. Terwijl de meer fundamentalistische handelaren minder begonnen te kopen, volgden de systematische fondsen dit voorbeeld, wat de verkoopdruk verhoogde.”

Melek voegde eraan toe dat er aanwijzingen zijn dat de verkoopdruk deze week kan aanhouden. Hoewel de neerwaartse risico’s voor goud op korte termijn toenemen, zei Melek dat dit geen moment is om bearish te zijn over het edelmetaal.

“Technische aspecten, de Amerikaanse politiek, het monetaire beleid en geopolitiek suggereren allemaal dat een verdere aanhoudende scherpe verkoopgolf niet aan de orde van dag is,” zei hij.

Melek voegde eraan toe dat hij onder de $2.400 steun in de gaten houdt op $2.389 per ounce.

De stijging van goud naar recordhoogtes vorige week kwam toen beleggers zich richtten op de groeiende verwachtingen dat voormalig president Donald Trump de presidentsverkiezingen in november zou kunnen winnen. Tegelijkertijd hebben de markten vrijwel volledig een renteverlaging in september in geprijsd.

Melek zei dat deze twee factoren de langetermijnopwaartse trend van goud zullen blijven ondersteunen, zelfs als de prijsvolatiliteit toeneemt.

Hij merkte op dat de politieke retoriek net begint op te laaien, waardoor het geopolitieke landschap rommeliger wordt.

Tegelijkertijd zal de afnemende economische activiteit de verwachtingen ondersteunen dat de Federal Reserve na de zomer een nieuwe versoepelingscyclus zal starten.

“Zodra de markt zich stabiliseert en we bevestiging zien dat de economie voldoende vertraagt om agressieve versoepeling door de Fed te rechtvaardigen, is het waarschijnlijk dat goud opnieuw recordhoogtes zal testen. Hogere niveaus liggen daarna in het verschiet, aangezien institutionele beleggers hun interesse in ETFs, bullion en futures vergroten,” zei hij. “Als zodanig blijven we verwachten dat goud een nieuw kwartaalrecordgemiddelde van $2.475 zal bereiken en een nieuwe historische piek op $2.700.”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *