Het feest voor goud begint nog maar pas nu de goudprijs nieuwe recordhoogtes bereikte

De verwachting dat de Federal Reserve de rente zal verlagen, duwt de goudprijzen naar nieuwe recordhoogtes, maar een marktstrateeg zegt dat het beste nog moet komen voor goud.

In een interview met Kitco News zei Robert Minter, directeur van Investment Strategy bij abrdn, dat de getuigenis van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell voor het Congres vorige week het kantelpunt lijkt te zijn waar markten op hebben gewacht.

Tijdens zijn tweedaagse getuigenis op Capitol Hill vertelde Powell het Congres dat de risico’s voor de economie nu in balans zijn. “Verhoogde inflatie is niet het enige risico dat we onder ogen zien,” zei Powell in zijn commentaar.

Na deze opmerkingen slaagde de goudprijs erin om de steun op $2.400 vast te houden en heeft nu de bovengrens van hun twee maanden durende consolidatie doorbroken, waarbij de goudfutures voor augustus een nieuwe recordhoogte van $2.470,20 per ounce bereikten.

De rally komt omdat de markten vrijwel volledig een renteverlaging in september hebben in geprijsd.

Minter zei dat hij niet verrast is dat Powell en de Federal Reserve hun focus van inflatie afschuiven. Hij merkte op dat stijgende consumentenschulden in een omgeving met verhoogde rentetarieven aanzienlijke risico’s voor de economie kunnen vormen.

Minter wees erop dat hogere rentetarieven de autoleningen hebben opgedreven, evenals de rentetarieven op creditcards.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *