Kwestie van tijd alvorens goudprijs opnieuw fors stijgt

“Het is niet alleen de Fed-rente. Het is niet alleen de prime rate. Er zijn veel kredietmarktproducten die een hoger rentetarief dragen dan voorheen,” zei hij. “Dit alles pleit voor veel minder speelruimte. Het zal niet veel stress op de arbeidsmarkt vergen om echt een probleem te veroorzaken.”

Hoewel de risico’s toenemen, zei Minter dat er nog steeds een kans is dat de Fed een recessie kan vermijden, wat de reden is waarom goud zoveel potentieel heeft.

“Er zijn veel risico’s en de Federal Reserve is misschien een beetje laat, maar ze zijn niet fataal laat,” zei hij. “Dit is waarom er een sterke zaak is voor een renteverlaging in september. Omdat de Fed achterloopt, zullen ze uiteindelijk iets meer en iets sneller doen om in te halen.”

Minter zei dat in deze omgeving, het slechts een kwestie van tijd is voordat de vraag van beleggers de goudprijzen aanzienlijk hoger drijft.

Wat betreft hoe hoog de goudprijzen kunnen gaan, voegde Minter eraan toe dat hij niet langer gefocust is op een specifieke prijsmijlpaal, aangezien hij meer aandacht besteedt aan de trend en het opwaartse potentieel.

Met zijn nieuwe recordhoogtes zijn de goudprijzen in 2024 met meer dan 19% gestegen, maar Minter zei dat dit slechts het begin is van het volledige potentieel van het edelmetaal.

Minter wees erop dat de bezittingen in goudgedekte exchange-traded producten zijn gedaald tot hun niveaus van 2019. Hij voegde eraan toe dat alle aankopen tijdens de pandemie in de afgelopen twee jaar volledig zijn teruggedraaid.

Minter zei dat deze trend al begint om te keren en alleen maar momentum zal krijgen naarmate de Federal Reserve een nieuwe versoepelingscyclus ingaat.

“Powell heeft met zijn opmerkingen van vorige week beleggers een uitnodiging naar het goudfeestje gestuurd en nu wachten we alleen nog op de RSVPs,” zei hij. “Als je kijkt naar de laatste drie rente cycli van de Fed, hebben ze uiteindelijk geleid tot een stijging van goud van respectievelijk 57%, 235% en 69%.”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *