Goudprijs krijgt kaap van $ 2.500 in het vizier

De financiële markten stegen woensdagmiddag nadat de Federal Reserve de rentetarieven ongewijzigd had gelaten, zoals algemeen verwacht, waarbij Fed-voorzitter Jerome Powell het sentiment een boost gaf door de weg vrij te maken voor een mogelijke renteverlaging in september.

Hoewel Powell zei dat de Fed “geen beslissingen heeft genomen over toekomstige vergaderingen, inclusief de vergadering in september”, merkte hij op dat “het algemene gevoel van het comité is dat de economie dichter bij het punt komt waarop het gepast zal zijn om onze beleidsrente te verlagen.”

 

De beslissing om de rente te verlagen zal afhangen van het feit of de inflatie daalt of in lijn komt met de verwachtingen, de groei redelijk sterk blijft en de arbeidsmarkt in overeenstemming blijft met de huidige omstandigheden, zei hij. Als aan die criteria wordt voldaan, zei Powell dat hij “denkt dat een renteverlaging in september mogelijk op tafel ligt.”

De markten reageerden positief op Powell’s opmerkingen, met stijgende aandelen, ruwe olie, goud en zilver, terwijl de DXY en de Amerikaanse 10-jaars Treasury-rendementen daalden.

Bij het luiden van de slotbel stonden de S&P, Dow en Nasdaq allemaal in het groen, respectievelijk met een stijging van 1,58%, 0,24% en 2,64%. Op het moment van schrijven werd goud verhandeld op $2.494,30, een stijging van 1,73% tijdens de sessie, en zilver is met 1,96% gestegen en wordt verhandeld op $29,09.

Gegevens van TradingView laten zien dat Bitcoin (BTC) bulls woensdag verschillende pogingen deden om hoger te rallyen, inclusief een stijging naar $66.830 na Powell’s opmerkingen, maar telkens werden geconfronteerd met sterke weerstand van de beren en er niet in slaagden hogere ondersteuningsniveaus te heroveren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *